AcademyFinn min Broker

Pivotpunkter: Innstillinger, Formel, Strategi

Rangerte 4.5 av 5
4.5 av 5 stjerner (4 stemmer)

Å navigere i det turbulente handelshavet kan være en skremmende oppgave, spesielt når bølgene av markedsvolatilitet er høye. Å forstå innstillingene, formelen og strategien til Pivot Points kan være din ledestjerne, belyse potensielle muligheter samtidig som du fremhever fallgruvene som kan kantre handelsskipet ditt.

Pivotpunkter: Innstillinger, Formel, Strategi

💡 Viktige takeaways

 1. Innstillinger for pivotpunkter: Disse er avgjørende for å bestemme inngangs- og utgangspunkter i handel. De beregnes ved å bruke høy-, lav- og sluttkurs fra forrige handelsdag. De riktige innstillingene kan forbedre handelsytelsen betydelig.
 2. Pivot Points Formel: Formelen er viktig for å beregne pivotpunkter. Hovedpivotpunktet (PP) beregnes som (Høy + Lav + Lukk)/3. Det er også andre nivåer beregnet som motstand og støttenivåer. Å forstå denne formelen er avgjørende for nøyaktige handelsbeslutninger.
 3. Pivotpoengstrategi: Dette innebærer å bruke pivotpunkter som en handelsstrategi, hvor traders bruker disse punktene til å identifisere potensielle punkter for prisreversering. Det er en populær metode om dagen traders og kan føre til betydelig fortjeneste hvis den brukes riktig.

Magien ligger imidlertid i detaljene! Løs opp de viktige nyansene i de følgende delene... Eller gå rett til vår Vanlige spørsmål med innsikt!

1. Forstå pivotpunkter

I den stadig svingende verden av handel, kunnskapsrike traders vet viktigheten av å ha et pålitelig kompass for å navigere i finansbølgene. Et slikt kompass er begrepet Pivot Points. Opprinnelig brukt av gulvet traders i aksjemarkedet, er disse punktene et kraftig verktøy som kan hjelpe deg med å identifisere potensielle vendepunkter i markedet.

Pivotpoeng beregnes ved å bruke høy-, lav- og sluttkurs fra forrige handelsdag. De gir et sett med syv nivåer av støtte og motstand som kan brukes til å forutse potensielle prisbevegelser. Det sentrale pivotpunktet (P) er gjennomsnittet av de høye, lave og sluttkursene. Rundt dette sentrale punktet er tre nivåer av motstand (R1, R2, R3) og tre nivåer av støtte (S1, S2, S3).

Det fine med Pivot Points ligger i deres enkelhet og objektivitet. De er ikke påvirket av personlige skjevheter eller følelser. I stedet gir de en konkret, matematisk tilnærming til handel.

For å effektivt bruke Pivot Points i handelsstrategien din, er det avgjørende å forstå deres dynamiske natur. I motsetning til statiske støtte- og motstandsnivåer, beregnes Pivot Points daglig, og gir nye perspektiver på potensielle markedsbevegelser. De tillater traders for raskt å vurdere markedets sentiment og ta informerte beslutninger.

Pivotpunkter er imidlertid ikke et frittstående verktøy. De fungerer best når de kombineres med andre teknisk analyse verktøy som glidende gjennomsnitt, trendlinjer eller oscillatorer. Denne kombinasjonen kan gi et mer omfattende bilde av markedet, og forbedre din handelsstrategi.

Her er noen strategier som involverer Pivot Points:

 • Reverseringsstrategi: Denne strategien innebærer å gå inn i en trade når prisen reverserer på et Pivot Point-nivå. For eksempel, hvis prisen hopper av et støttenivå, kan du angi en lang posisjon.
 • Breakout-strategi: I denne strategien skriver du inn en trade når prisen bryter gjennom et Pivot Point-nivå. For eksempel, hvis prisen bryter over et motstandsnivå, kan du angi en lang posisjon.
 • Skalperingsstrategi: Denne strategien innebærer å gjøre rask trades basert på små prisbevegelser rundt Pivot Point-nivåene.

Til slutt er Pivot Points et verdifullt tillegg til enhver traders verktøysett. Med sin objektive natur og dynamiske applikasjon tilbyr de et unikt perspektiv på markedsbevegelser, forbedrer handelsstrategien din og forbedrer sjansene dine for suksess.

1.1. Definisjon og funksjon

I handelens verden, Pivot Points tjene som et uunnværlig verktøy for å bestemme potensielle støtte- og motstandsnivåer. Disse beregnes ved å bruke høy-, lav- og sluttkurs fra forrige handelsperiode. De gir et matematisk grunnlag for traders for å forutse prisbevegelser, og dermed gjøre dem i stand til å strategisere sine inn- og utganger med større presisjon.

Den primære funksjonen til Pivot Points er å hjelpe traders identifiserer kritiske prisnivåer der det er sannsynlig at betydelige prisbevegelser vil forekomme. Disse punktene anses som potensielle vendepunkter i markedet. Dette betyr at hvis markedet trender oppover og når et pivotpunkt, kan det potensielt snu og begynne å trende nedover, og omvendt.

Dax Pivot Points Eksempel

Pivotpoengene beregnes ved hjelp av en enkel formel: Pivotpunkt = (Høy + Lav + Lukk) / 3. Denne formelen genererer det sentrale pivotpunktet, som er det primære støtte/motstandsnivået. Andre støtte- og motstandsnivåer beregnes deretter i forhold til dette dreiepunktet.

 • Første motstand (R1) = (2 x dreiepunkt) – Lav
 • Første støtte (S1) = (2 x Pivot Point) – Høy
 • Andre motstand (R2) = Pivot Point + (Høy – Lav)
 • Andre støtte (S2) = Pivot Point – (Høy – Lav)

Det fine med Pivot Points ligger i deres tilpasningsevne. De kan brukes i ulike tidsrammer, alt fra intradag til ukentlige og månedlige perioder. Dette gjør dem svært allsidige for ulike handelsstiler, enten du er en dag trader på jakt etter rask fortjeneste, eller en sving trader sikte på større, langsiktige gevinster. Ved å inkludere Pivot Points i handelsstrategien din, kan du forbedre markedsanalysen og ta mer informerte handelsbeslutninger.

1.2. Viktighet i handel

Handelsverdenen kan ofte føles som å navigere i en labyrint i mørket. Likevel, midt i kompleksiteten, er det et fyrtårn av klarhet som oppleves traders sverger til – dreiepunktet. Svingpunkter er ikke bare et verktøy; de er ditt kompass i det ville havet volatilitet på markedet. De er de kritiske omdreiningspunktene som markedet svinger rundt, og gir uvurderlig innsikt i de potensielle punktene for prismotstand og støtte.

Å forstå viktigheten av pivotpunkter i handel er beslektet med å forstå viktigheten av et fyrtårn for en sjømann. De hjelper deg å forutse markedsbevegelser, og gir deg en følelse av retning i det overveldende hav av tall. De tilbyr en matematisk tilnærming til handel, redusere rollen til gjetting og forbedre beslutningsprosessen din med datadrevet innsikt.

Traders over hele verden er avhengige av pivotpunkter for å identifisere potensial inn- og utgangspunkter på markedet. De fungerer som en guide og hjelper traders for å måle markedssentimentet og tilpasse strategiene deres deretter. Enten du er en dag trader, swing trader, eller en langsiktig investor, pivotpunkter kan være en endring i din handelsreise.

 • Pivotpunkter kan hjelpe deg bestemme markedstrender. Hvis den nåværende handelsprisen er over pivotpunktet, er markedssentimentet bullish. Tvert imot, hvis det er under pivotpunktet, er markedsstemningen bearish.
 • De kan hjelpe deg identifisere potensielle reverseringspunkter. Pivotpunkter er kjent for sin prediktive dyktighet. De kan hjelpe deg med å oppdage potensielle reverseringspunkter i markedet, slik at du kan legge en strategi trades deretter.
 • Pivotpunkter kan også hjelpe deg sette stop-loss og take-profit nivåer. Ved å identifisere potensielle motstands- og støttenivåer, lar de deg sette realistiske og effektive stop-loss- og take-profit-nivåer, og forbedrer risiko ledelsesstrategi.

I handelens rike er kunnskap makt. Og å forstå viktigheten av pivotpunkter kan gi deg muligheten til å navigere i markedet med selvtillit og presisjon. De er mer enn bare et verktøy; de er din allierte i jakten på handelssuksess.

1.3. Hvordan pivotpunkter påvirker markedssentimentet

I den dynamiske handelsverdenen, Pivot Points tjene som et kompass, veiledende traders gjennom det tumultariske havet av markedssvingninger. De er ikke bare matematiske beregninger, men kraftige verktøy som kan påvirke markedssentimentet betydelig.

For å forstå den sanne kraften til Pivot Points, er det viktig å forstå deres rolle i utformingen av markedspsykologi. Når en markedspris nærmer seg et pivotpunkt, traders kloden rundt se med tilbakeholdt pust. Hvis prisen spretter fra Pivot Point, tolkes det som et tegn på robusthet, som utløser en bullish sentiment. Omvendt, hvis prisen bryter gjennom pivotpunktet, oppfattes det som et bearish signal, som utløser en salgsfreser.

Pivot Points fungerer også som en målestokk for å måle markedssentiment over ulike tidsrammer. For eksempel, på et daglig diagram, kan Pivot Points indikere intradag-sentimentet, mens de på et månedlig diagram kan avsløre den bredere markedsstemningen.

 • Traders bruker Pivot Points for å identifisere potensielle støtte- og motstandsnivåer. Disse nivåene er kritiske siden de kan fungere som psykologiske barrierer der prishandlingen kan oppleve betydelige endringer.
 • De hjelper også med å oppdage potensielle reverseringspunkter, og gir traders med lukrative inngangs- og utgangspunkter.
 • Dessuten kan Pivot Points hjelpe traders setter stop-loss og take-profit nivåer, og hjelper dermed til med risikostyring.

Påvirkningen av Pivot Points på markedssentimentet er ubestridelig. De er de usynlige snortrekkerne, som subtilt former markedssentimentet og påvirker handelsbeslutninger. Som sådan er forståelsen av deres innvirkning avgjørende for enhver trader ønsker å navigere i markedet med suksess.

2. Pivotpunktinnstillinger

De magi pivotpunkter ligger i deres tilpasningsevne. Som en trader, du har makten til å justere disse innstillingene for å matche din unike handelsstil og markedsforhold. De standard pivotpunktinnstilling er den mest brukte, og den beregnes ved å bruke høye, lave og lukkede priser fra forrige dag.

Men hva om du ikke er en standard trader?

For de som foretrekker en mer dynamisk tilnærming, er det Fibonacci pivotpunktinnstilling. Denne innstillingen inkluderer Fibonacci retracement-nivåer, og tilbyr et mer nyansert syn på potensielle støtte- og motstandsnivåer. Det er en favoritt blant traders som er avhengige av teknisk analyse.

 • Woodies dreiepunktinnstilling, derimot, legger større vekt på sluttkursen i forrige periode. Dette gjør det til et utmerket valg for traders som fokuserer på sluttkurser og mener de gir en mer nøyaktig refleksjon av markedet.
 • Så er det DeMarks pivotpunktinnstilling. I motsetning til de andre innstillingene, bruker DeMark's forholdet mellom åpnings- og sluttkurs for forrige periode for å bestemme nivåene. Denne innstillingen er spesielt nyttig for traders som er interessert i intradag prisbevegelser.

Hver av disse innstillingene tilbyr sitt eget unike perspektiv på potensielle markedsbevegelser. Nøkkelen er å forstå forskjellene deres og velge den som passer best med handelsstrategien din. Til syvende og sist handler det ikke om å finne den "beste" pivotpunktinnstillingen, men den som fungerer best for du.

2.1. Tidsrammevalg

I handelsverdenen er valget av passende tidsramme like avgjørende som beslutningen om hvilken bestandene å kjøpe. Det er lerretet som mesterverket til din handelsstrategi er malt på. Valg av tidsramme er den ukjente helten som kan lage eller bryte din dreiepunktstrategi.

Tenk på dette, pivotpunkter er iboende kortsiktige indikatorer. Potensen deres avtar etter hvert som tidsrammen utvides. Derfor er de mest effektive i intradagshandel der tidsrammene er fortettet. Et 15-minutters, 30-minutters eller timediagram kan være det beste alternativet for nøyaktige pivotpunktberegninger.

Dette er imidlertid ikke å si at pivotpunkter er irrelevante for lengre tidsrammer. De kan fortsatt gi verdifull innsikt i daglige, ukentlige eller til og med månedlige diagrammer. Men husk at nøkkelen ligger i tolkningen. På disse lengre tidsrammene fungerer pivotpunkter mer som en bred oversikt over markedssentimentet i stedet for presise inngangs- eller utgangspunkter.

 • For intradagshandel: Pivotpunkter brukes best på korte tidsrammer som 15-minutters, 30-minutters eller timediagrammer. De gir presise støtte- og motstandsnivåer for potensielle inn- og utstigninger.
 • For swing eller posisjonshandel: Pivotpunkter kan brukes på daglige, ukentlige eller månedlige diagrammer. De tilbyr et bredere perspektiv på markedsstemningen, og fungerer som et kompass i stedet for et veikart.

I hovedsak bør valget av tidsrammen samsvare med handelsstilen din og de spesifikke målene for strategien din. Som en erfaren kokk som vet akkurat den riktige mengden krydder å tilsette, kan forståelsen av tidsrammevalg i pivotpunkthandel hjelpe deg med å lage en vinnende oppskrift for handelssuksess.

2.2. Velge riktig marked

I det store handelssystemet er en av de mest sentrale avgjørelsene du tar – ordspill – å velge riktig marked. Dette valget er like viktig som handelsstrategien din, og det kan påvirke suksessraten din betydelig. Hvorfor er dette slik? Ulike markeder har varierende nivåer av volatilitet, likviditet, og åpningstider, som alle kan påvirke hvordan pivotpunkter fungerer.

Tenk for eksempel på Forex marked, et 24-timers marked, hvor valutapar liker EUR / USD og GBP / USD er kjent for sin volatilitet. Her kan pivotpunkter være et verdifullt verktøy for å identifisere potensielle vendepunkter i disse fluktuerende markedene. I et mindre volatilt marked, for eksempel visse varer, kan imidlertid pivotpunkter gi mindre hyppige, men potensielt mer pålitelige signaler.

 • volatilitet: Svært volatile markeder gir flere muligheter for traders for å tjene på prissvingninger. Men de øker også risikoen. Pivotpunkter kan hjelpe deg med å navigere i dette hakkete vannet ved å fremheve potensielle områder med støtte og motstand.
 • Likviditet: Flytende markeder, med sine høye handelsvolum, sikrer at du kan gå inn og ut trades med letthet. Pivotpunkter i disse markedene kan hjelpe med å finne prisnivåer der det kan være en økning i kjøps- eller salgsaktivitet.
 • Åpningstider: Handelstiden til et marked kan påvirke beregningen og effektiviteten til pivotpunkter. For 24-timers markeder, som f.eks Forex, beregnes pivotpunkter vanligvis ved å bruke forrige dags høyeste, laveste og sluttkurs. I motsetning til dette, for markeder med fastsatte åpningstider, kan beregningen inkludere åpningsprisen.

Husk at det ikke finnes noe som passer alle for handel med pivotpunkter. Nøkkelen er å forstå din risikotoleranse, handelsstil og de spesifikke egenskapene til markedet du vurderer. Ved å gjøre det, vil du være godt rustet til å velge et marked som stemmer overens med dine handelsmål og utnytte pivotpunkter til sitt fulle potensial.

3. Formelen bak pivotpunkter

Dykk inn i hjertet av handelsstrategi med det matematiske vidunderet kjent som Pivot Point. Denne formelen, a traders hemmelige våpen, er basert på de høye, lave og sluttkursene fra forrige handelsperiode. Den fungerer som en prediktiv indikator for markedsbevegelse, og gir et omfattende bilde av potensielle prishandlinger.

Regnestykket er enkelt. For å finne pivotpunktet (PP), legg til høye (H), lave (L) og sluttpriser (C) for forrige periode, og del deretter på tre. Formelen er slik: PP = (H + L + C) / 3. Dette gir et sentralt omdreiningspunkt som prisbevegelse kan vurderes rundt.

Men det er ikke alt. For å få et mer fullstendig bilde av potensiell markedsbevegelse, traders beregner også støtte- og motstandsnivåer. Det første støttenivået (S1) beregnes ved å multiplisere pivotpunktet med to, og deretter trekke fra forrige periodes høye pris: S1 = (PP x 2) – H. Det første motstandsnivået (R1) finnes på lignende måte: R1 = (PP x 2) – L.

 • S2 og R2, det andre støtte- og motstandsnivået, er funnet ved å bruke hele området fra forrige periode (Høy – Lav), enten trukket fra eller lagt til dreiepunktet: S2 = PP – (H – L) og R2 = PP + (H – L).
 • For et tredje sett med støtte- og motstandsnivåer (S3 og R3), formlene er: S3 = L – 2*(H – PP) og R3 = H + 2*(PP – L).

Disse beregningene gir et veikart over potensielle prishandlinger for den kommende handelsperioden. Traders bruker disse pivotpunktene og støtte- og motstandsnivåene for å ta informerte beslutninger om når de skal gå inn og ut trades. Det fine med dreiepunktformelen er dens enkelhet, men den gir en dyp innsikt i markedsdynamikken. Det er et viktig verktøy i traders verktøykasse, et kompass som leder gjennom det tumultariske hav av markedsvolatilitet.

3.1. Grunnleggende Pivot Point Formel

I det bankende hjertet av handel, den Grunnleggende Pivot Point-formel er et fyrtårn av klarhet, et kompass som veileder traders gjennom markedets tumultariske hav. Dette grunnleggende verktøyet, like enkelt som det er kraftig, er avledet fra de høye, lave og sluttkursene fra forrige handelsperiode.

Selve formelen er grei: (Høy + Lav + Lukk) / 3. Resultatet av denne beregningen er Pivot Point. Det fungerer som omdreiningspunktet for markedets balanse, en grenselinje mellom bullish og bearish territorium.

 • Høy: Dette er den høyeste prisen for et verdipapir traded i løpet av dagen før.
 • Lav: Motsatt er dette den laveste prisen for et verdipapir traded i løpet av dagen før.
 • Lukk: Dette er den endelige prisen for et verdipapir traded når markedet stengte.

Når disse tre elementene kombineres og deles på tre, er resultatet Pivot Point, et nøkkelnivå for støtte eller motstand. Dette nivået fungerer ofte som en magnet, og tiltrekker seg pris mot det. Den kan brukes til å forutse potensielle prisbevegelser og til å sette fortjenestemål eller stop-loss-nivåer.

Det fine med Basic Pivot Point-formelen ligger i dens enkelhet og allsidighet. Enten du er en dag trader ser etter kortsiktige muligheter, eller en sving tradeFor å søke langsiktige trender er denne formelen et uvurderlig tillegg til din handelsverktøykasse. Det er som å ha en sjette sans, som gjør at du kan oppfatte endringer i markedssentiment før de blir synlige for det blotte øye.

3.2. Forstå støtte- og motstandsnivåer

I handelsverdenen er to begreper som ofte kastes rundt støtte og Motstand nivåer. Dette er ikke bare sjargong for å imponere de uinnvidde, men avgjørende konsepter som kan lage eller bryte handelsstrategien din.

Støttenivåer refererer til prisnivået der kjøpet er sterkt nok til å avbryte eller snu en nedadgående trend. Det er som et sikkerhetsnett som hindrer at prisen faller ytterligere. På den annen side er motstandsnivåene det stikk motsatte. De er prisnivåene der salgspresset er så høyt at det stopper prisen fra å klatre noe høyere, og fungerer som et tak som prisen sliter med å bryte.

Å forstå disse nivåene er som å ha et kart over markedets slagmark. Det gir deg et klart bilde av hvor prisen har slitt med å gå utover, og hvor den har klart å finne støtte.

Den vakre vippepunkter ligger i deres evne til å forutsi støtte- og motstandsnivåer før markedet i det hele tatt åpner. De beregnes ved å bruke høy-, lav- og sluttkurs fra forrige handelsøkt.

 • De første støtte- og motstandsnivåene beregnes ved å multiplisere pivotpunktet med to, og deretter trekke fra henholdsvis det lave eller høye.
 • Det andre støtte- og motstandsnivået finner du ved å trekke fra høy og lav.

Denne formelen gir totalt fem nivåer: ett dreiepunkt, to støttenivåer og to motstandsnivåer. Disse nivåene blir en selvoppfyllende profeti som traders rundt om i verden bruker dem til å sette sine bestillinger og stoppe tap.

Å inkludere pivotpunkter i handelsstrategien din kan gi deg en fordel, da de lar deg forutse potensielle prisbevegelser og planlegge trades tilsvarende. De kan brukes sammen med andre indikatorer for å bekrefte trender, identifisere reverseringspunkter og til og med som et frittstående handelssystem.

Husk at i handel er kunnskap makt. Jo mer du forstår om markedet, jo bedre rustet vil du være til å navigere i det uforutsigbare vannet. Så ta deg tid til å forstå støtte- og motstandsnivåer, og hvordan pivotpunkter kan hjelpe deg med å forutsi dem. Dette kan være nøkkelen til å låse opp handelspotensialet ditt.

3.3. Variasjoner av pivotpunktformler

I handelsverdenen er pivotpunkter beslektet med et sjømannskompass, som veileder traders gjennom det hakkete vannet i markedet. Men visste du at ikke alle pivotpunkter er skapt like? Ja, det er det variasjoner av pivotpunktformler Det traders kan bruke, hver med sine unike egenskaper og fordeler.

Først på listen er Standard pivotpunkt. Dette er den mest brukte formelen, beregnet ved å ta gjennomsnittet av høy-, lav- og sluttkurs fra forrige handelsperiode. Det fungerer som et referansepunkt for den kommende handelsøkten, og hjelper traders identifisere potensielle støtte- og motstandsnivåer.

Deretter har vi Fibonacci Pivot Point. Som navnet antyder, inkluderer denne variasjonen Fibonacci-nivåer i dreiepunktberegningen. Traders bruker ofte denne formelen når de forventer betydelige prisbevegelser og ønsker å identifisere potensielle reverseringspunkter med større presisjon.

Så er det Woodie's Pivot Point. Denne variasjonen gir større vekt til sluttkursen i forrige periode, noe som gjør den spesielt nyttig i volatile markeder hvor prisene kan endre seg raskt.

Endelig har vi DeMarks dreiepunkt. Denne formelen, utviklet av Tom DeMark, er unik ved at den bruker forskjellige beregninger avhengig av om stengingen er over, under eller lik åpningen i forrige periode. Traders bruker ofte DeMarks Pivot Points for å forutse potensielle prisreverseringer.

 1. Standard pivotpunkt: Gjennomsnitt av høye, lave og sluttpriser.
 2. Fibonacci Pivot Point: Inkorporerer Fibonacci-nivåer i beregningen.
 3. Woodies dreiepunkt: Legger mer vekt på sluttkursen.
 4. DeMarks dreiepunkt: Bruker forskjellige beregninger avhengig av forholdet mellom åpent og lukket.

Ved å forstå disse variasjonene, traders kan velge pivotpunktformelen som passer best for deres handelsstil og strategi. Enten du er en dag trader på jakt etter rask fortjeneste eller en langsiktig investor som søker jevn vekst, er det en omdreiningsformel for deg.

4. Pivot Point Trading Strategier

I den dynamiske handelsverdenen kan forståelse og utnyttelse av pivotpunkter være en game-changer. Disse avgjørende nivåene, beregnet ved å bruke de høye, lave og sluttkursene fra en tidligere handelsperiode, kan bidra til å forutsi fremtidige prisbevegelser. La oss fordype oss i fire av de mest potente pivotpunktene trading strategier som kan hjelpe traders maksimere fortjenesten.

1. Pivotpunktsprettstrategi: Denne strategien innebærer kjøp eller salg av verdipapirer når de spretter fra det beregnede pivotpunktet. Denne tilnærmingen er spesielt effektiv i trendende markeder der verdipapirer sannsynligvis vil gå tilbake til pivotpunktet før de fortsetter i retning av trenden.

2. Pivot Point Breakout Strategi: Traders som bruker denne strategien kjøper eller selger verdipapirer når de bryter gjennom pivotpunktet. Dette er en populær strategi i volatile markeder hvor prisbevegelser er betydelige.

3. Trendstrategi for pivotpunkt: Denne strategien er basert på prinsippet om at prisene har en tendens til å holde seg innenfor rommet mellom pivotpunktet og det første støtte- eller motstandsnivået. Traders kjøper på det første støttenivået og selger på det første motstandsnivået.

4. Pivotpunkt-reverseringsstrategi: Denne strategien brukes når det er en reversering i markedstrenden. Traders selger verdipapirer når prisen faller under pivotpunktet og kjøper når prisen stiger over det.

Å mestre disse strategiene krever øvelse og en god forståelse av markedsdynamikken. Ved å inkorporere disse strategiene i handelsarsenalet ditt, kan du med selvtillit og presisjon navigere i det tumultartede havet i finansmarkedene. Husk at pivotpunkter ikke er en garanti for fremtidige prisbevegelser, men de kan forbedre din evne til å forutsi dem betydelig.

4.1. Pivot Point Bounce Strategi

I den dynamiske handelsverdenen kan forståelse og effektiv bruk av strategier utgjøre forskjellen mellom suksess og fiasko. En slik strategi som har vist seg effektiv for mange traders er Pivot Point Bounce Strategi. Denne strategien er basert på prinsippet om at prisen på et verdipapir vil ha en tendens til å bevege seg mot pivotpunktet, et nivå som beregnes som et gjennomsnitt av betydelige priser fra forrige handelsperiode.

For å implementere Pivot Point Bounce Strategy, a trader må først bestemme pivotpunktet for verdipapiret de handler. Dette kan gjøres ved å bruke en enkel beregning: (Høy + Lav + Lukk) / 3. Når dreiepunktet er bestemt, vil trader venter på at prisen nærmer seg dette nivået. Hvis prisen hopper av dette nivået, vil trader kan bruke dette som et signal til enten å kjøpe eller selge, avhengig av retningen på sprett.

Kjøpssignal: Hvis prisen spretter oppover fra pivotpunktet, blir dette sett på som et bullish signal, og trader kan vurdere å kjøpe verdipapiret.

Salgssignal: Motsatt, hvis prisen spretter nedover fra pivotpunktet, blir dette sett på som et bearish signal, og trader kan vurdere å selge verdipapiret.

Det er imidlertid viktig å huske at, som alle handelsstrategier, er Pivot Point Bounce Strategy ikke idiotsikker. Det anbefales alltid å bruke ytterligere tekniske indikatorer for å bekrefte signaler og sette stopptap for å håndtere risiko effektivt. Denne strategien kan være spesielt effektiv i volatile markeder hvor prissvingninger er betydelige. Ved å forstå og effektivt bruke Pivot Point Bounce-strategien, traders kan potensielt kapitalisere på disse prisbevegelsene og maksimere deres handelsfortjeneste.

4.2. Pivot Point Breakout Strategi

I handelsverdenen er Pivot Point Breakout Strategi har dukket opp som en gamechanger. Denne strategien, en absolutt perle i arsenalet av erfarne traders, utnytter pivotpunkter for å identifisere nøkkelnivåer som definerer markedets humør.

Kjerneprinsippet i denne strategien dreier seg om forventningen om en betydelig prisbevegelse når prisen bryter gjennom pivotpunktet. Traders venter tålmodig på at prisen skal krysse pivotnivået, og når utbruddet inntreffer, gjør de sitt. Retningen til utbruddet, enten oppover eller nedover, avgjør om det skal gå langt eller kort.

Hvordan virker det?

 1. Først traders identifiserer pivotpunktet, som fungerer som den kritiske terskelen for prisen.
 2. Deretter følger de prishandlingen nøye. Hvis prisen bryter over pivotpunktet, er det et signal om å kjøpe. Omvendt, hvis prisen bryter under pivotpunktet, er det et salgssignal.
 3. Endelig, traders sette sine stop loss like under pivotpunktet for en lang posisjon eller like over for en kort posisjon. Denne strategien bidrar til å begrense potensielle tap hvis markedet beveger seg mot trader sin posisjon.

De Pivot Point Breakout Strategi er et kraftig verktøy når det brukes riktig. Det er viktig å huske at selv om denne strategien kan føre til betydelig fortjeneste, krever den tålmodighet, disiplin og en god forståelse av markedsdynamikken. Traders bør også vurdere andre faktorer som markedsvolatilitet og økonomiske nyheter når de bruker denne strategien, da disse kan påvirke prishandlingen betydelig.

Det fine med denne strategien ligger i dens enkelhet og effektivitet. Den tilbyr tradeer et tydelig, handlingsdyktig signal som hjelper til med å kutte gjennom støyen fra markedet. Så, enten du er en nybegynner trader ønsker å dyppe tærne inn i tradingverdenen eller en erfaren proff som ønsker å avgrense strategien din, kan Pivot Point Breakout-strategien være nøkkelen til å låse opp handelspotensialet ditt.

4.3. Pivot Point Trend Trading Strategi

I den dynamiske handelsverdenen er Pivot Point Trend Trading Strategi står som et fyrtårn for traders, veilede deres beslutninger med presisjon. Denne strategien avhenger av konseptet med pivotpunkter, som i hovedsak er prisnivåer som anses å være av vesentlig betydning. Disse pivotpunktene, beregnet ved hjelp av en formel som tar i betraktning de høye, lave og sluttkursene fra forrige dag, gir potensielle støtte- og motstandsnivåer for dagens handel.

Kjernen i denne strategien ligger i å identifisere disse pivotpunktene og bruke dem til å forutsi markedets retning. Når markedet åpner over pivotpunktet, er det en indikasjon på en bullish trend, noe som tyder på at det kan være et optimalt tidspunkt å kjøpe. Omvendt, hvis markedet åpner under pivotpunktet, signaliserer det en bearish trend, som peker mot en potensiell salgsmulighet.

Identifiser pivotpunktet: Start med å beregne pivotpunktet ved å bruke formelen (Høy + Lav + Lukk) / 3. Dette gir deg pivotpunktet, et nøkkelprisnivå for den kommende handelsdagen.

Følg markedsåpningen: Se markedsåpningsprisen. Hvis det er over pivotpunktet, forutse en bullish trend. Hvis det er under, forvent en bearish trend.

Trade Tilsvarende: Bruk den identifiserte trenden til å veilede dine handelsbeslutninger. Kjøp inn en bullish trend, selg i en bearish trend.
Pivot Point Trend Trading Strategy er ikke en løsning som passer alle, men snarere et verktøy som skal brukes sammen med andre indikatorer og strategier. Det er et kraftig våpen i en traders arsenal, som tilbyr en statistisk fordel og bidrar til å eliminere noe av gjettingen i handel. Husk at nøkkelen til vellykket handel ikke er å finne en idiotsikker strategi, men å håndtere risiko og ta informerte beslutninger.

4.4. Kombinere pivotpunkter med andre indikatorer

Når det kommer til teknisk analyse i handel, står ingen verktøy alene. På samme måte som en erfaren kokk bruker en blanding av krydder for å lage den perfekte retten, en kunnskapsrik trader kombinerer forskjellige indikatorer for å konstruere en robust handelsstrategi. Pivot PointsSelv om den er kraftig alene, kan den forbedres ytterligere når den brukes sammen med andre indikatorer.

Vurder Relative Strength Index (RSI) for eksempel. Denne momentumoscillatoren måler hastigheten og endringen av prisbevegelser, og hjelper traders identifiserer overkjøpte eller oversolgte forhold. Når RSI justeres med et dreiepunkt, kan det signalisere en potensiell reversering. For eksempel, hvis prisen nærmer seg et pivotmotstandsnivå og RSI er over 70 (overkjøpt), kan det være et godt tidspunkt å vurdere en kort posisjon.

Den samme logikken gjelder når du bruker Glidende gjennomsnitt Konvergens Divergens (MACD). Denne trenden følger momentum indikator viser forholdet mellom to glidende gjennomsnitt av et verdipapirs pris. En bullish crossover nær et pivot-støttenivå kan være et sterkt kjøpssignal, mens en bearish crossover nær et pivot-motstandsnivå kan tyde på at det er på tide å selge.

Stokastisk oscillator: Denne momentumindikatoren sammenligner en bestemt sluttkurs på et verdipapir med et utvalg av prisene over en viss tidsperiode. Teorien antyder at i et marked som trender oppover, vil prisene lukke nær det høyeste, og i et marked som trender nedover, vil prisene nærme seg det laveste. Når den stokastiske oscillatoren krysser under 20, anses markedet som oversolgt, og når det krysser over 80, anses det som overkjøpt. Å kombinere dette med pivotpunkter kan identifisere potensielle inngangs- og utgangspunkter.

Bollinger Band kan også legge til et nytt lag med dybde til pivotpunktstrategien din. Disse båndene tilpasser seg markedsforholdene og klemmer seg fast når volatiliteten er lav og utvides når volatiliteten er høy. Når prisen bryter ut av Bollinger Band samtidig som den treffer et pivotnivå, kan det indikere en sterk fortsettelse av trenden.

Husk at nøkkelen til vellykket handel handler ikke bare om å finne de riktige verktøyene, men å vite hvordan du bruker dem i harmoni. Å kombinere pivotpunkter med andre indikatorer kan gi en mer omfattende oversikt over markedet, og hjelpe deg med å ta mer informerte handelsbeslutninger.

5. Risikoer og hensyn ved bruk av pivotpunkter

Å navigere i finansmarkedene ligner på å styre et skip gjennom en storm, og pivotpunkter er kompasset som styrer traders gjennom turbulente farvann. Men, som alle navigasjonsverktøy, er de ikke uten risiko og hensyn.

Først, pivotpunkter er sterkt avhengige av historiske data. Selv om historien ofte gjentar seg i markedene, er det viktig å huske at tidligere resultater ikke alltid er en indikasjon på fremtidige resultater. Markedet er en dynamisk enhet, påvirket av en rekke faktorer som kan forårsake plutselige og uventede endringer.

Dernest, pivotpunkter er iboende subjektive. Annerledes traders kan beregne og tolke dem annerledes, noe som fører til en divergens i handelsbeslutninger. Denne subjektiviteten kan noen ganger føre til forvirring og potensielle feiltrinn.

For det tredje, pivotpunkter er ikke et frittstående verktøy. De bør brukes sammen med andre tekniske analyseverktøy for å validere handelssignaler og redusere risiko. Å stole utelukkende på pivotpunkter kan føre til et forenklet syn på markedet, noe som kan være farlig for traders.

Til slutt, er det viktig å forstå at pivotpunkter ikke er en garanti for suksess. De er bare et verktøy for å hjelpe traders ta mer informerte beslutninger. Selv de mest erfarne traders vil møte tap; det er en uunngåelig del av handelsspillet. Derfor er det avgjørende å ha en robust risikostyringsstrategi på plass for å beskytte kapitalen din når tradegår ikke som planlagt.

I handelsverdenen med høy innsats er kunnskap makt. Å forstå risikoene og vurderingene ved bruk av pivotpunkter kan armere traders med innsikten som trengs for å navigere i markedene mer effektivt og potensielt sikre en lønnsom fordel.

5.1. Forstå falske utbrudd

I den tumultariske handelsverdenen kan evnen til å skille mellom en ekte utbrudd og en falsk være forskjellen mellom fortjeneste og tap. Falske utbrudd oppstår når prisen, etter å ha brutt et pivotpunkt, snur retning brått. De er beryktet for sin evne til å lokke traders inn i en falsk følelse av trygghet, bare for å etterlate dem høye og tørre.

Det første skrittet mot å forstå falske kviser er å gjenkjenne deres egenskaper. Et falsk utbrudd involverer vanligvis en plutselig, skarp prisbevegelse som bryter et pivotpunkt, bare for å reversere og gå tilbake innenfor det forrige området. Denne villedende prishandlingen kan ofte føre til for tidlige handelsbeslutninger.

Så hvordan kan du beskytte deg mot å falle i den falske utbruddsfellen? Her er noen strategier:

Vent på bekreftelse: I stedet for å hoppe inn umiddelbart etter et utbrudd, vent til prisen bekrefter retningen. Dette kan være i form av en lysestake som lukkes over/under pivotpunktet, eller et visst antall prisstenger som beveger seg i utbruddsretningen.

Bruk sekundære indikatorer: Pivotpunkter alene gir kanskje ikke alltid et klart bilde. Å inkludere andre tekniske indikatorer som glidende gjennomsnitt, RSI eller Bollinger Bands kan hjelpe med å validere en utbrudd.

Trade med trenden: Mens pivotpunkter kan brukes i både trendende og ikke-trende markeder, kan handel i retning av den generelle trenden øke sannsynligheten for et ekte utbrudd.

5.2. Markedsvolatilitet og pivotpoeng

På den vilt uforutsigbare handelsarenaen er markedsvolatilitet dragen som traders må lære å temme. Med sitt brennende pust av prissvingninger kan den brenne de uforberedte, men for de som er bevæpnet med de riktige verktøyene, kan den kjøres til profitts høyder. Et slikt verktøy er Pivot Point – en teknisk analyseindikator som hjelper traders for å måle markedets retning og ta informerte beslutninger.

Pivot Points fungerer som kompasset i det stormfulle havet av handel, gir traders med et kart over potensielle vendepunkter i markedet. Disse beregnes ved å bruke høy-, lav- og sluttkurs fra forrige handelsøkt. Hovedpivotpunktet (PP) er gjennomsnittet av disse tre nøkkelprisene. Fra dette hovedpivotpunktet utledes flere andre pivotpunkter, som danner nivåer av støtte og motstand.

Det fine med Pivot Points ligger i deres allsidighet. De kan brukes under forskjellige markedsforhold, men de skinner virkelig når volatiliteten er høy. Under volatile markedsforhold kan Pivot Points gi traders med nøkkelnivåer av støtte og motstand, som fungerer som en veiledende fyrtårn traders gjennom de tumultariske bølgene av prissvingninger. De kan hjelpe traders for å identifisere potensielle inngangs- og utgangspunkter, og for å håndtere risiko effektivt.

Pivotpoeng er ikke bare statiske tall på diagrammet ditt. De er dynamiske og endres med markedet. Når markedet beveger seg, skifter pivotpunktene og gir traders med nye nivåer av støtte og motstand. Denne tilpasningsevnen gjør dem til et verdifullt verktøy i en traders arsenal.

Strategier som involverer Pivot Points er mange og varierte. Noen traders bruker dem som sin primære strategi, inn og ut trades basert på disse nivåene alene. Andre bruker dem sammen med andre indikatorer for å bekrefte signaler og øke sannsynligheten for en vellykket trade. Uansett hvordan du velger å bruke dem, kan Pivot Points gi et solid grunnlag for din handelsstrategi.

Klassisk pivotpunktstrategi: Denne strategien innebærer å kjøpe når prisen beveger seg over hovedpivotpunktet og selge når den beveger seg under. De første nivåene av støtte og motstand kan brukes som profittmål.

Reverseringspivotpunktstrategi: Denne strategien innebærer å se etter prisreverseringer på pivotpunktnivåene. Hvis prisen nærmer seg et pivotpunktnivå og deretter begynner å bevege seg i motsatt retning, kan dette signalisere et potensielt trade.

Breakout Pivot Point Strategi: Denne strategien innebærer å se etter prisutbrudd på pivotpunktnivåene. Hvis prisen bryter gjennom et pivotpunktnivå med sterk momentum, kan dette signalisere et potensial trade.

5.3. Viktigheten av risikostyring

I handelsverdenen med høy innsats er grensen mellom suksess og fiasko ofte avhengig av ett viktig element: Risk Management. Dette er det usynlige skjoldet som beskytter investeringene dine, din hardt opptjente kapital og til slutt din økonomiske fremtid. Det er vitenskapen og kunsten å navigere i markedsusikkerhet, evnen til å gjenkjenne potensielle fallgruver før de materialiserer seg, og disiplinen til å handle besluttsomt når de gjør det.

Med anvendelse av Pivot Points, får risikostyring en ny dimensjon. Dette kraftige verktøyet gir traders med kritisk informasjon om markedstrender og potensielle reverseringer, og fungerer som et kompass i handelsverdenens ofte turbulente hav. Ved å definere støtte- og motstandsnivåer gir Pivot Points klare markører for inn- og utgangsstrategier, og reduserer risiko effektivt.

 • Innstillinger: Riktig konfigurasjon av pivotpunkter kan forbedre effektiviteten betydelig. Dette innebærer å justere tidsrammen for å passe din handelsstil, enten du er en dag trader, swing trader, eller langsiktig investor.
 • Formel: Kjernen til Pivot Points ligger i formelen, som beregner gjennomsnittet av de høye, lave og sluttkursene fra forrige handelsperiode. Denne enkle, men kraftige beregningen gir en pålitelig indikator på fremtidige markedsbevegelser.
 • Strategi: En godt konstruert strategi er nøkkelen til å utnytte kraften til Pivot Points. Dette innebærer å tolke signalene de gir, sette passende stop-loss og take-profit nivåer, og ta informerte beslutninger basert på denne innsikten.

I hovedsak handler risikostyring ikke bare om å unngå tap – det handler om å maksimere fortjenesten. Det handler om å få mest mulig ut av enhver mulighet, samtidig som du holder potensielle ulemper i sjakk. Med Pivot Points ved din side kan du navigere i handelslandskapet med selvtillit, bevæpnet med kunnskap og verktøy for å snu risiko til belønning.

❔ Vanlige spørsmål

trekant sm høyre
Hva er innstillingene jeg må bruke for Pivot Points?

Pivotpunkter er vanligvis satt til standardinnstillingene for forrige dag høy, lav og nær. Imidlertid noen traders kan velge å justere disse innstillingene basert på deres handelsstrategi. For eksempel kan de bruke forrige ukes eller måneds høyeste, laveste og lukkede for langsiktig handel.

trekant sm høyre
Hvordan beregnes Pivot Point-formelen?

Standard Pivot Point-formel beregnes som følger: Pivot Point = (Forrige Høy + Forrige Lav + Forrige Lukk) / 3. Dette gir deg det sentrale pivotpunktet. Du kan deretter beregne støtte- og motstandsnivåene ved å bruke dreiepunktet og forrige høye eller lave.

trekant sm høyre
Hva er den beste strategien å bruke når du handler med Pivot Points?

Det er mange strategier du kan bruke når du handler med Pivot Points, men en vanlig tilnærming er å bruke dem som nivåer av støtte og motstand. Traders vil ofte se etter å kjøpe når prisen er over pivotpunktet og selge når den er under. I tillegg, traders kan bruke pivotpunkter for å sette stop loss og ta fortjenestenivåer.

trekant sm høyre
Hvorfor er Pivot Points viktige i handel?

Pivot-poeng er viktige i handel fordi de gir en prediktiv indikator på markedsbevegelser. Traders bruker dem til å identifisere potensielle punkter for prisreversering, som kan være verdifulle for å bestemme inngangs- og utgangspunkter for trades. De er også mye brukt og anerkjent i handelsfellesskapet, noe som gjør dem til en selvoppfyllende profeti.

trekant sm høyre
Kan jeg bruke Pivot Points for alle typer handel?

Ja, Pivot Points kan brukes til alle typer handel, inkludert aksjer, forex, råvarer og futures. De er et allsidig verktøy som kan tilpasses ethvert marked og enhver tidsramme, fra kortsiktig intradagshandel til langsiktig swing- og posisjonshandel.

Forfatter: Florian Fendt
En ambisiøs investor og trader, Florian grunnla BrokerCheck etter å ha studert økonomi på universitetet. Siden 2017 deler han sin kunnskap og lidenskap for finansmarkedene BrokerCheck.
Les mer av Florian Fendt
Florian-Fendt-forfatter

Legg igjen en kommentar

Top 3 Brokers

Sist oppdatert: 02. mars 2024

Exness

Rangerte 4.6 av 5
4.6 av 5 stjerner (18 stemmer)
markets.com-logo-ny

Markets.com

Rangerte 4.6 av 5
4.6 av 5 stjerner (9 stemmer)
81.3 % av detaljhandelen CFD kontoer taper penger

Vantage

Rangerte 4.6 av 5
4.6 av 5 stjerner (10 stemmer)
80 % av detaljhandelen CFD kontoer taper penger

Du vil kanskje også like

⭐ Hva synes du om denne artikkelen?

Fant du dette innlegget nyttig? Kommenter eller vurder hvis du har noe å si om denne artikkelen.

Filter

Vi sorterer etter høyeste rangering som standard. Hvis du vil se andre brokers enten velger du dem i rullegardinmenyen eller begrenser søket med flere filtre.
- glidebryter
0 - 100
Hva ser du etter?
Brokers
Regulering
Plattform
Innskudd / tilbaketrekking
Kontotype
Kontorsted
Broker Egenskaper