AcademyFinn min Broker

Unlocking Aroon: A Comprehensive Guide for Traders

Rangerte 4.7 av 5
4.7 av 5 stjerner (3 stemmer)

Leter du etter en effektiv måte å identifisere nye trender og potensielle reverseringer i markedet? Se ikke lenger, siden Aroon-indikatoren kan være svaret på dine handelsbehov. Dette kraftige tekniske analyseverktøyet, utviklet av Tushar Chande i 1995, har hjulpet traders navigerer i finansmarkedene med presisjon og selvtillit. I denne omfattende veiledningen vil vi fordype oss i den indre funksjonen til Aroon-indikatoren, utforske dens applikasjoner og gi praktiske eksempler for å hjelpe deg med å ta bedre informerte handelsbeslutninger. Så la oss låse opp potensialet til Aroon og heve handelsspillet ditt!

Aroon

1. Introduksjon til Aroon Indicator

De Aroon indikator, utviklet av Tushar Chande i 1995, er et kraftig verktøy for traders ute etter å identifisere trendstyrke, potensiell reverseringog handelsmuligheter. Aroon, avledet fra sanskritordet "Aruna" som betyr "daggry", hjelper til med å oppdage fremveksten av nye trender, omtrent som dagens brøst. Indikatoren består av to linjer: Aroon Up og Aroon Down, som svinger mellom 0 og 100, som representerer styrken til bullish og bearish trender.

2. Beregne Aroon: Trinn for trinn

Følg disse trinnene for å beregne Aroon-indikatoren:

 1. Velg en periode: Velg antall perioder for beregningen. Dette er vanligvis satt til 14 eller 25 dager, men du kan eksperimentere med forskjellige perioder for å finne den som passer best for din handelsstil, tidsramme og instrument.
 2. Identifiser høyder og nedturer: Bestem høyeste og laveste prispunkt i den valgte perioden. Hold styr på antall perioder siden disse høye og lave prisene skjedde, siden denne informasjonen vil bli brukt i de neste trinnene.
 3. Beregn Aroon Up: Del antall perioder siden den høyeste prisen med det totale antallet perioder, og gang deretter resultatet med 100. Dette vil gi deg Aroon Up-verdien, som indikerer styrken til den bullish trenden. Høyere verdier (nærmere 100) antyder en sterkere bullish trend, mens lavere verdier (nærmere 0) indikerer en svakere trend.
 4. Beregn Aroon Down: Del antall perioder siden den laveste prisen med det totale antallet perioder, og gang deretter resultatet med 100. Dette vil gi deg Aroon Down-verdien, som indikerer styrken til den bearish trenden. I likhet med Aroon Up-verdien antyder høyere verdier (nærmere 100) en sterkere bearish trend, mens lavere verdier (nærmere 0) indikerer en svakere trend.
aroon indikator tradingview
Bildekilde: Tradingview

3. Tolke Aroon-signaler

Slik tolker du Aroon-signaler:

 • Bullish trend: Når Aroon Up-verdien er over 70, indikerer det en sterk bullish trend. Dette tyder på at det er oppover momentum i markedet, og traders kan se etter kjøpsmuligheter for å utnytte trenden.
 • Bearish trend: Motsatt, når Aroon Down-verdien er over 70, signaliserer det en sterk bearish trend. Dette tyder på at det er nedadgående momentum i markedet, og traders kan se etter salgsmuligheter for å utnytte trenden.
 • konsolidering: Hvis både Aroon Up- og Down-verdier er under 30, tyder det på mangel på en trend eller en konsolideringsperiode. Dette kan indikere at markedet beveger seg sidelengs og kan forberede seg på et utbrudd i begge retninger. Traderere vil kanskje overvåke markedet nøye i disse periodene og være forberedt på å handle når en ny trend dukker opp.
 • Reversering: Aroon Up kryssing over Aroon Down innebærer en potensiell bullish reversering, noe som tyder på at markedet kan skifte fra en bearish til en bullish trend. Traders kan se etter kjøpsmuligheter i påvente av trendendringen. På den annen side antyder Aroon Down som krysser over Aroon Up en potensiell bearish reversering, noe som indikerer et skifte fra en bullish til en bearish trend. I dette tilfellet, traders kan se etter salgsmuligheter for å ta annonsevantage av trendendringen.

Ved å forstå og bruke disse tolkningene av Aroon-signaler, traders kan få verdifull innsikt i markedets retning og potensielle trendendringer, og hjelpe dem med å ta mer informerte handelsbeslutninger.

4. Eksempler på Aroon-indikator i aksjon

Vurder en aksje med en 25-dagers Aroon-indikator. På dag 1 var aksjens høyeste pris $100, og den laveste prisen var $80. På dag 25 nådde den høyeste prisen $120, og den laveste prisen var $85. La oss tolke Aroon-signalene:

 1. Beregn Aroon Up: Anta at den høyeste prisen skjedde for 10 dager siden. Del 15 (25 – 10) med 25 og gang med 100, noe som resulterer i en Aroon Up-verdi på 60.
 2. Beregn Aroon Down: Anta at den laveste prisen skjedde for 20 dager siden. Del 5 (25 – 20) med 25 og gang med 100, noe som resulterer i en Aroon Down-verdi på 20.
 3. Tolkning: I dette tilfellet er Aroon Up-verdien under 70, og Aroon Down-verdien er under 30, noe som indikerer at det ikke er noen sterk trend i noen av retningene.

I et eksempel fra den virkelige verden, vurder SPION under markedsgjenopprettingen i mars 2020. Aroon-indikatoren identifiserte vellykket den bullish reverseringen da Aroon Up krysset over Aroon Down, og ga traders med et verdifullt signal for å utnytte den oppadgående trenden.

5. Begrensninger og hensyn

Selv om Aroon-indikatoren er et nyttig verktøy, har den sine begrensninger:

 • Falske signaler: Aroon kan produsere falske reverseringssignaler under sideveis markeder eller høye perioder volatilitet.
 • Lagging-indikator: Aroon kan være treg til å reagere på raske trendendringer, noe som potensielt kan føre til sen inn- eller utgang.
 • Utfyllende verktøy: Traders bør bruke Aroon sammen med andre teknisk analyse verktøy for å bekrefte signaler og forbedre beslutningstaking.
Forfatter: Florian Fendt
En ambisiøs investor og trader, Florian grunnla BrokerCheck etter å ha studert økonomi på universitetet. Siden 2017 deler han sin kunnskap og lidenskap for finansmarkedene BrokerCheck.
Les mer av Florian Fendt
Florian-Fendt-forfatter

Legg igjen en kommentar

Top 3 Brokers

Sist oppdatert: 02. mars 2024

Exness

Rangerte 4.6 av 5
4.6 av 5 stjerner (18 stemmer)
markets.com-logo-ny

Markets.com

Rangerte 4.6 av 5
4.6 av 5 stjerner (9 stemmer)
81.3 % av detaljhandelen CFD kontoer taper penger

Vantage

Rangerte 4.6 av 5
4.6 av 5 stjerner (10 stemmer)
80 % av detaljhandelen CFD kontoer taper penger

⭐ Hva synes du om denne artikkelen?

Fant du dette innlegget nyttig? Kommenter eller vurder hvis du har noe å si om denne artikkelen.

Filter

Vi sorterer etter høyeste rangering som standard. Hvis du vil se andre brokers enten velger du dem i rullegardinmenyen eller begrenser søket med flere filtre.
- glidebryter
0 - 100
Hva ser du etter?
Brokers
Regulering
Plattform
Innskudd / tilbaketrekking
Kontotype
Kontorsted
Broker Egenskaper