Hva er aksjemarkedet og hvordan fungerer det?

Vurdert 5 ut av 5
5 av 5 stjerner (1 stemme)
Florian Fendt
Florian Fendt

Som en ambisiøs investor og trader, Florian grunnla BrokerCheck etter å ha studert økonomi. Han deler sin kunnskap og lidenskap om finansmarkeder.

Innholdsfortegnelse

Hva er aksjemarkedet?

Aksjemarkedet er en regulert markedsplass hvor aksjer er traded.

Aksjemarkedet er et sted hvor folk kjøper og selger aksjer i selskaper, som representerer et prosentvis eierskap i dem. I USA kan aksjer bare være traded på børser som New York Stock Exchange (NYSE) eller NASDAQ. Når noen kjøper aksjer i selskapet XYZ fra en person som eier dem, blir den personen også eier av XYZ.

De fleste investerer i aksjer når de håper at selskapet vil vokse i verdi og gi avkastning til investorene. Det betyr at hvis noen investerer $ 1,000 på et tidspunkt da de tror at selskapet deres vil gi en avkastning på 10% per år, så vil de etter ett år ha $ 1,100 ($ 1,000 + 10% fortjeneste).

Hvordan et selskaps økonomiske helse påvirker verdien av aksjen

Hvis et selskaps økonomiske helse vakler, vil aksjekursen bli negativt påvirket. Aksjer som er verdt mer enn $ 1.00 per aksje, regnes som "in the money" og kan omsettes på det åpne markedet. Når bedriftens økonomiske helse forbedres, er det mer sannsynlig at aksjen stiger i verdi.

Når et selskaps økonomi begynner å forverres, vil aksjene generelt miste verdi over tid. Dette kan skje av mange årsaker: økt gjeld, redusert inntektsvekst og fortjeneste og økte kapitalkostnader. Investorer kan også bli klar over problemene foran allmennheten og selge aksjene sine for en annen investering eller bytte til å holde obligasjoner eller kontanter i stedet for aksjer i risikable selskaper med volatile aksjer.

Hvordan tjene penger på investeringene dine

Investering kan være en skremmende oppgave, og det er ofte vanskelig å vite hvordan man skal komme i gang. En strategi for nybegynnere kan være å starte med de investeringene du er mest kjent med.

For eksempel, hvis du har penger på aksjemarkedet, kan det neste trinnet være å se på forskjellige fond eller investere i individuelle aksjer som er mer i tråd med målene dine. Hvis du har penger på en sparekonto, kan det neste trinnet være å utforske CDer eller andre typer rentepapirer.

Det viktige her er at når du starter, er det bedre å sørge for at du forblir investert i en bransje eller aktivaklasse enn å investere i helt nye. ”

Det er ulike måter å investere pengene dine på. Hvis du ønsker å investere i aksjer eller forex, er det viktig å vurdere risikoen. Hvis du trenger en rask retur av kontanter, kan du vurdere å investere i en obligasjon eller et innskuddsbevis.

For nybegynnere er det bedre å ikke risikere for mye penger på en gang og begynne med små investeringer som $ 200- $ 500 å se hvordan markedet fungerer før du investerer mer. Når du starter er det viktig å holde følelsene i sjakk og bruke noen gode strategier for å håndtere investeringene dine før de tar over livet ditt!

  1. Du kan bruke gjennomsnittskostnad for dollar, noe som betyr at du investerer like mye til forskjellige tider, slik at oppturer og nedturer ikke påvirker hele investeringsporteføljen. Gjennomsnittsverdien av dollar er prosessen med å kjøpe aksjer i en bestemt aksje til forskjellige tider og til forskjellige priser. Dette er forskjellig fra å investere alle pengene dine på en dag fordi det lar deg kjøpe flere aksjer når prisen er lav. Gjennomsnittsverdien av dollar kan også brukes til å spare til pensjon, for eksempel ved å ha noen penger i aksjer og noen i obligasjoner. Hvis det er et stort fall i markedet, kommer du ikke til å tape for mye fordi du er diversifisert.
  2. Du kan bruke en blanding av forskjellige aksjer og ETFer for å diversifisere investeringene dine. Ikke invester for mye penger i en enkelt aksje.

Investeringsstrategier for nybegynnere

Å investere pengene dine er en fin måte å tjene mer penger på. Men hva er noen av strategiene som nybegynnere kan investere for å skape vellykkede investeringer?

Mange mennesker har en tendens til å investere i den sikre ruten. Dette er fordi de ikke er fullt klar over risikoen og hvordan investeringer fungerer. Imidlertid er det viktig å ta hensyn til at investeringer i en trygg rute kanskje ikke er like lønnsom som noen andre ruter.

Noen populære strategier for nybegynnere er:

  1. Indeksfond, som lar deg investere i mange aksjer samtidig med lave gebyrer
  2. Diversifisering, som fordeler pengene dine på tvers av ulike bransjer og typer investeringer. Dette kan hjelpe deg med å redusere risikoen ved å redusere eksponeringen for en enkelt sektor eller selskapets ytelse.
  3. Passiv investering, som betyr å investere uten å handle med en broker eller rådgiver

Hva er den beste måten å begynne å investere? Det er ingen "beste" måte å investere på, men det er noen vanlige tilnærminger for nybegynnere som kan være nyttige: indeksfond, internasjonale aksjer, obligasjoner, individuelle aksjer eller ETFer. Hver tilnærming har sine egne fordeler og ulemper, og det er viktig at du vurderer dine spesifikke behov før du velger et alternativ.

Det er to måter for nybegynnere å investere på: kjøp og behold eller bytt.

  1. Hvis du har en lang tidshorisont, er kjøps- og beholdningsstrategien nyttig. Handel, derimot, ville være egnet for kortsiktige investorer som ikke har råd til å forbli investert i noe som kanskje ikke beveger seg i deres favør på lang tid.
  2. Nybegynner traders bør også starte i det små ved å handle en eller to eiendeler for å minimere risikoen.

Ressurser for investorer

Du kan begynne med å lese en bok om handel med aksjer eller investere i aksjemarkedet. Disse bøkene vil lære deg det grunnleggende om hvordan du investerer, og de kan til og med dekke emner som de forskjellige måtene å diversifisere porteføljen din, hvordan du tar gode investeringsbeslutninger og hvilke investeringer som er best for deg.

Eller bare fortsett å lese videre BrokerCheck som vi jevnlig legger ut nyttig informasjon for traders og investorer.

Ofte stilte spørsmål om aksjemarkedet

Hva er et aksjemarked?

Begrepet "aksjemarked" refererer ofte til en av de største aksjemarkedsindeksene, for eksempel Dow Jones Industrial Average eller S&P 500. Aksjemarkedet er der investorer kobler seg til å kjøpe og selge investeringer som oftest, aksjer, som er aksjer i eierskap i et offentlig selskap.

Hva er aksjemarkedsbevegelsen?

Du kan se en nyhetsoverskrift som sier at aksjemarkedet har beveget seg lavere, eller at aksjemarkedet stengte opp eller ned for dagen. Oftest betyr dette at aksjemarkedsindekser har beveget seg opp eller ned, noe som betyr at aksjene i indeksen enten har fått eller mistet verdi som helhet.

Hva er kjøp og salg av aksjer?

Investorer som kjøper og selger aksjer håper å få overskudd gjennom denne bevegelsen i aksjekurser.

Hva er risikoen forbundet med å investere?

Estimater er basert på tidligere markedsytelse, og tidligere resultater er ikke en garanti for fremtidig ytelse. Du kan ikke være sikker på fremtiden til dine investeringer. De kan øke eller redusere verdien.

Var denne artikkelen til hjelp?

Vurdert 5 ut av 5
5 av 5 stjerner (1 stemme)
UtmerketDriftet i over to tiår; 100%
Veldig bra0%
Gjennomsnitt0%
dårlig0%
Fryktelig0%

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

Ikke nok? Vi har fått mer pedagogisk innhold!

anbefalt for deg

Topp rangert Brokers

Siste oppdatering: 27. mars 2023
favorittikon (1)
Vurdert 4.6 ut av 5
4.6 av 5 stjerner (10 stemmer)
80 % av detaljhandelen CFD kontoer taper penger
mitrade favicon
Vurdert 4.5 ut av 5
4.5 av 5 stjerner (33 stemmer)
70 % av detaljhandelen CFD kontoer taper penger
favicon-32x32 (2)
Vurdert 4.5 ut av 5
4.5 av 5 stjerner (10 stemmer)
70.70 % av detaljhandelen CFD kontoer taper penger
investfw favi
Vurdert 4.4 ut av 5
4.4 av 5 stjerner (7 stemmer)
76 % av detaljhandelen CFD kontoer taper penger
favorittikon (2)
Vurdert 4.4 ut av 5
4.4 av 5 stjerner (5 stemmer)
80 % av detaljhandelen CFD kontoer taper penger

hva vil du trade?

Vi har valgt toppen brokers, avhengig av hva du vil trade det meste.

Siste oppdatering: mars 2023