AcademyFinn min Broker

Er Arty (The Moving Average) en svindel

Rangerte 4.2 av 5
4.2 av 5 stjerner (5 stemmer)

Handel, enten det er aksjer, valutaer, kryptovalutaer eller andre finansielle eiendeler, gir en forlokkende mulighet. Potensialet for fortjeneste, økonomisk frihet og å unnslippe 9-til-5 grinden gir en sterk hunger etter å lære. Dessverre skaper dette også det perfekte klimaet for svindlere og villedende "guruer" for å målrette mot de som er nye på feltet.

Dette handler ikke om å motvirke handel. Gjøres intelligent, med riktig utdanning og realistiske forventninger, kan det bli en levedyktig vei til økonomiske mål. Å stole blindt på de som lover umiddelbar, uanstrengt rikdom er imidlertid å sette deg opp for bitter skuffelse og potensielt alvorlige økonomiske konsekvenser.

Er Arty The Moving Average Scam

💡 Viktige takeaways

 1. Vær skeptisk til "Easy Money": Handel er komplekst og krever tid og studier. Guruer som lover rask, uanstrengt rikdom, selger sannsynligvis en fantasi, ikke praktisk kunnskap.

 2. Suksess tar små skritt: Start med å risikere små beløp du har råd til å tape for tidlig trening. Dette minimerer følelsesmessig beslutningstaking og fokuserer på å lære kjernekonsepter i et bærekraftig tempo.

 3. Gratis ressurser i overflod: Mange anerkjente nettsteder, fora og bøker tilbyr utmerket handelsinformasjon uten betalte kurs. Søk og evaluer disse verdifulle verktøyene når du begynner reisen.

 4. Ærlighet i fellesskap: Finn netthandelssamfunn der du har erfaring traders diskuterer åpent både seire og tap. Dette autentiske bildet gir langt mer nyttig veiledning enn hypefylt innhold på sosiale medier.

 5. Prioriter risikostyring: Ekte mentorer vil ikke bagatellisere risikoen eller klandre deg for feil. De vil fokusere på strategier for å håndtere volatilitet på en ansvarlig måte, da dette er nøkkelen til vedvarende handelssuksess.

Magien ligger imidlertid i detaljene! Løs opp de viktige nyansene i de følgende delene... Eller gå rett til vår Vanlige spørsmål med innsikt!

Hvem er Arty?

Arty, kjent for sin YouTube-kanal 'The Moving Average'. Han lager innhold knyttet til Forex og Crypto handel. Mens mange nykommere finner videoene hans tilgjengelige og motiverende, er det viktig å innta et kritisk perspektiv når de står overfor potensielt farlige trender innen handel. utdanning. Det er viktig å merke seg at vi ikke anklager Arty for ulovlige handlinger, eller kaller ham direkte en svindler.

Vårt formål med denne artikkelen er å utstyre deg med verktøyene for å dissekere denne typen prangende "bli rik-fort"-meldinger. Å gjenkjenne vanlige røde flagg og villedende taktikker kan beskytte deg mens du navigerer i handelsinformasjonens verden, og unngår både økonomiske tap og et desillusjonert syn på markedene.

Hvordan oppdage en handels-guru-svindel

I den hektiske verden av sosiale medier og øyeblikkelig informasjon, er det vanskelig å ikke føle den unnvikende "frykten for å gå glipp av noe". Denne følelsen av at andre finner hemmelige veier til rask suksess gjelder finansiell handel like mye som alt annet. Imidlertid er denne emosjonelle trangen akkurat det 'guruer' søker å utnytte ved å overbevise deg om at du allerede taper ved å ikke følge dem. Ikke la det presset ta overhånd! Her er noen viktige røde flagg du bør se før du lar noen veilede dine økonomiske beslutninger:

 • "Det er enkelt, jeg skal vise deg!": Hvis handel faktisk var så enkelt, ville alle vært rike. Sannheten er at handel er en utrolig kompleks ferdighet som krever mange års studier og konsekvent læring å mestre. Enhver tonehøyde som reduserer det til enkle trinn eller magiske formler er iboende villedende.

 • Garantert fortjeneste, tidsbegrensede tilbud: Dette er sunn fornuft, men frykt driver oss til å ignorere det. Ingen finansiell investering kan noen gang garantere avkastning. Markedene er i stadig endring, og strategier har begrensede "perfekte" forhold. De som selger enkle, idiotsikre svar er ofte kun ute etter å tjene seg selv, ikke lære deg en levedyktig, tilpasningsdyktig modell for konsekvent vekst.

 • Den "hemmelige ingrediensen" ingen andre vet: Hvis en strategi virkelig var så revolusjonerende og lønnsom, hvorfor skulle noen selge den, enn si til konkurransepriser? Ofte er denne "hemmeligheten" ganske enkelt ompakket grunnleggende informasjon kledd opp i prangende salgsprat og buzzwords for å fremstå som langt kraftigere enn det er.

 • Min suksess er din suksess! (For en pris): Når "guruer" fokuserer mer på ekstravagante visninger av rikdom enn deres faktiske, langsiktige trade seire/tap, bør du være på vakt. Det er lett å selge ideen om at å ha mye penger betyr at noen iboende vet hvor markedene går videre. I virkeligheten kan alle være heldige nå og da, eller ha midler fra andre ikke-relaterte virksomheter de bruker for å skape et ytre utseende av ekspertise og suksess.

 • Bevis? Hvem har tid til det! Dette kan være det viktigste røde flagget av alle. Selv om alle må begynne et sted, bør ikke en person uten en betydelig, uavhengig bekreftet merittliste selge råd de ennå ikke konsekvent har utført med suksess. Det vil være som å gå til en kjørelærer som ennå ikke har førerkortet sitt – hva kan de lære deg i tillegg til annenhåndskunnskap?

Husk: Disse tegnene alene er ikke like øyeblikkelig svindel. Noen er naturlige måter å prøve å selge deg selv på. Det er når mange opptrer sammen, sammen med mangel på åpenhet, at handelsskepsisen din må gå i høy beredskap.

Hvorfor smarte mennesker faller for handelssvindel

Det er lett å falle i fellen med å tenke: "Jeg ville aldri blitt spilt slik!". Dessverre har det ingenting med intellekt å gjøre å forstå de følelsesmessige faktorene disse svindelene ofte utnytter. Her er grunnen til at selv erfarne folk kan finne seg selv i risikable situasjoner:

 • Alle er en suksess over natten (tilsynelatende): Mediefortellinger har en tendens til å glorifisere de som ser ut til å "slå systemet". Vi hører om de unge handelsfenomene med deres prangende livsstil, men ikke årene de sannsynligvis tilbrakte i uklarhet på å studere og tape penger på dårlige trades. Disse kuraterte suksesshistoriene maler et forvrengt bilde av hva som er oppnåelig og hvor raskt, og fremmer desperasjon etter snarveier.

 • Sosiale medier: Smoke and Mirrors: Plattformer som Instagram er designet for å fremme de beste øyeblikkene. En handel 'guru' som gjør selv sporadisk god trades kan oversvømme feeds med disse gevinstene mens tapene stort sett holdes skjult. Dette bygger et misvisende syn på handel som enkelt og konstant lukrativt, og gir næring til urealistiske forventninger hos nykommere som håper å etterligne den kurerte nettpersonaen.

 • Vanskeligheter avler irrasjonalitet: Når du står overfor vanskelige økonomiske situasjoner, svekker stress logisk dømmekraft. Frykt for å forbli fanget i økonomiske begrensninger forsterker mottakelighet for alle meldinger som lover en raskere vei ut. Selv rasjonelle investorer kan gli inn i hensynsløse gambler med løftet om enkelt, magisk trades å lindre motgang.

 • Ensomhet strømmer inn i hype: Å lære nye ferdigheter er skremmende, handel enda mer. Hvis jevnaldrende på nettet ser ut til å lykkes uten problemer, mens du møter langsom fremgang (den sanne normen!), er det forståelig å føle at du gjør noe galt. Guruer utnytter dette, og skaper en sterk følelse av fellesskap blant følgere som, selv om de i utgangspunktet støtter seg, til slutt bygger større mottakelighet for gruppepress og en motvilje mot å kritisere potensielt tvilsomme strategier.

The Disturbing Takeaway: Trading handler ikke bare om å mestre diagrammer og formler. Dine egne følelser, spesielt som svar på stress og frustrasjon, blir en kjernesårbarhet som noen guruer bevisst utnytter. Å forstå dette bidrar til å beskytte deg! Selv om det kanskje ikke alltid er en skurk hensikt bak dårlige råd, hjelper det å kjenne til disse psykologiske taktikkene deg med å oppdage villedende informasjon før du hopper inn på en handelsvogn.

Gjør Arty/'The Moving Average' dette?

Det er viktig å huske på at dette ikke handler om direkte anklager, men snarere å erkjenne hvordan følgende taktikk (vanlig for mange "guru"-figurer) kan villede:

 • Fokus på livsstil, ikke strategi: Selv om det er greit å være motivert av mål om økonomisk frihet, men 'The Moving Average' presenterte luksusutstyr som det primære resultatet av trade vinner uten å vise frem hardt arbeid, dette er bekymringsfullt. I en av videoene hans viste han frem alle de dyre eiendelene hans, som inkluderer bilene hans, samlingen av luksusklokker, til og med de overdådige middagene hans og mange par dyre show. Det forsterker "bli rik raskt"-mytos, og bagatelliserer tiden og innsatsen som er involvert i å utvikle ekte handelsferdigheter.

 • Suksesshistorier solgt, prosess skjult: Har han elever som raskt vinner store gevinster tilsynelatende basert på samtalene hans? Det er det enkle å selge! Det som ikke vises frem er personens komplette trade historie, strategiutvikling og eventuelle tap de opplevde underveis. Handel har opp- og nedturer. En misvisende representasjon av bare den ene siden skjever hvordan nybegynnere forstår risiko. I denne scenerioen har vi for øyeblikket ikke funnet noen suksesshistorier fra kanalen hans. Så vi kan ikke si noe om det.

 • Kirsebærplukkingsresultater: Arty, som de fleste traders, noen ganger gjør en god trade det ender opp med å være riktig. Den villedende "seieren" kommer ved å overselge disse resultatene med påstander om mestring eller overlegen innsikt når litt flaks kan ha stor innvirkning på en slik kortsiktig suksess. Hver gang gevinster vises, men potensielle tapere og deres innvirkning blir oversvømmet, mangler dette den ansvarlige åpenheten som traders trenger.

 • Lyssky bakgrunn: Når du forsker på en falsk handelsguru, vil du ofte avdekke en lyssky fortid. Disse personene har vanligvis en historie med involvering i ulike svindel. Det samme gjelder for Arty. Han var administrerende direktør for Coinsloot-prosjektet, som viste seg å være en svindel. I en av videoene hans innrømmet han å vite at det var en svindel og innrømmet å tjene så mye penger han kunne for å sikre sin egen fremtid. Han uttrykte dette uten anger, og erkjente at han i hovedsak hadde stjålet noens hardt opptjente penger.
 • Det er mange motsetninger: De fleste av de falske handelsguruene har for vane å motsi sine egne tidligere uttalelser. Denne tendensen stammer fra deres uprofesjonelle oppførsel og desperasjon etter penger. Dessverre viser Arty denne vanen. Han har motsagt ordene sine mange ganger. Et eksempel er at han i en video fra 2021 uttalte at han aldri ville kreve penger for undervisning, da han allerede tjener på YouTube og rett og slett ønsker å utdanne folk. Men i 2023 lanserte han et kurs som koster 19.99 euro per måned.

Viktig Ansvarsfraskrivelse: Vi kan analysere teknikkene hans som potensielle røde flagg, men det er også mulig (hvis mindre sannsynlig) at hans sporadiske tap trades ikke gjøre det i videoens søkelys. Men når en "guru" viser mer interesse for å feire umiddelbare høydepunkter uten å undervise i kritisk risikostyring gjennom både tapte og vinnerperioder, må dette fremheves for seerbeskyttelse.

Hvordan beskytte deg selv som ny Trader

Nå forstår du risikoen ved å stole på løfter om rask og enkel handel med rikdom. Handel er ikke umulig å tjene på, men de sanne vinnerne har mer tålmodighet og utholdenhet enn noe annet. Slik kommer du i gang samtidig som du minimerer risikoen for svindel eller dårlige handelsråd:

 • Omfavn mindre innsatser: (spesielt i begynnelsen) Drømmer om å gjøre små investeringer om til enorme summer er vanlig, men det er som lotteri for traders. I utgangspunktet bør du trade beløp så små at å miste dem helt ikke ville skade sparepengene dine eller forårsake følelsesmessig panikk. Det vil kreve selvdisiplin, men tenk på det som å betale for en viktig utdannelse du ikke vil haste deg gjennom.

 • Gratis har kraft: I motsetning til hva mange tror, ​​eksisterer verdifull markedsanalyse, strategisammenbrudd og til og med grunnleggende konseptkunnskap uten dyre nettkurs. Anerkjente nettsteder, YouTube-kanaler fokusert på utdanning (ikke flash), og nettbaserte handelssamfunn er der virkelig engasjerte elever trives. [Hvis relevant, kan du liste opp 2-3 pålitelige eksempler her]

 • Fellesskapet er kritisk: Forum hvor erfarne og ærlige traders diskuterer både gevinstene deres og tapene deres (på konstruktive måter!) blir kraftige klasserom. Nykommere føler seg ikke alene eller presset fordi ærlighet om tilbakeslag (den sanne handelsnormen!) oppmuntres. Aktive, godt modererte fora skaper et pedagogisk nettverk som langt oppveier mange enkelt-guru-tilbud.

 • Søk etter papirhandelsplattformer: Dette er ikke "barnesaker"-verktøy! Papirhandel bruker falske penger for å simulere markedsaktivitet, slik at du kan utføre trades, overvåke prisbevegelser og teste strategier. Dette fjerner den emosjonelle komponenten ved å tape faktiske midler – avgjørende for nybegynnere som bygger opp både ferdigheter og tankesett som håndterer både spenning og potensielle feil.

 • Mentorskap (hvis du må): Betalt hjelp er ikke dårlig i seg selv, men skepsis er alltid nødvendig. En virkelig verdifull mentor har disse egenskapene:

  • Verifiserte resultater: De er selv lønnsomme over konsistente, ikke-trivielle tidslinjer, ideelt sett revidert av en uavhengig kilde.
  • Studentfokusert strategi: Deres primære mål er å lære deg hvordan du analyserer markedet uavhengig, ikke holde deg evig avhengig av deres trade varsler.
  • Ingen ville løfter: En ekte mentor fremmer selvdisiplin og en prosess med realistiske risikoforventninger. De prøver aldri å få deg til å føle deg dårlig for den uunngåelige læringskurven og markedstapene som alle opplever på veien til fremgang.

Den mest vellykkede traders vil sannsynligvis ha lært fra mange forskjellige kilder over tid, siden ingen enkeltperson eller strategi fungerer 100 % av tiden i alle markedsmiljøer. Du vil ikke ha en 'guru'; du ønsker å bli en trader.

konklusjonen

Handelsverdenen lokker deg med drømmen om rask rikdom, og dessverre vil det alltid være de som utnytter det ønsket. Dine kritiske tenkningsferdigheter er kraftigere enn noen enkelt "hot tips" du kjøper inn. Ikke føl deg skamfull hvis du først ble tiltrukket av løfter om rikdom over natten – alle faller for en smart bygget fortelling om umiddelbar letthet noen ganger. Det krever reell motstandskraft å gå bort og bestemme at du skal ta ansvar for din økonomiske suksess.

Handelssuksess har mer til felles med langsom, kalkulert risikostyring enn noen prangende kortsiktige gamblinger. Selv om det ikke alltid vil være komfortabelt, holder det å nærme seg handel med følgende tankesett deg på jordet mens du maksimerer langsiktig vekstpotensial:

 • Tap er din største lærer (hvis du velger å lære av dem).
 • Gratis eller rimelige læringsmuligheter finnes for dedikerte studenter som søker dem.
 • Nettsamfunn gir støtte og ærlige analyser som er avgjørende for å holde seg realistiske om hva markedene i deres kjerne egentlig er.
 • Målene dine – enten de er beskjedne sideinntekter eller store langsiktige mål – forblir i fokus. Dette forhindrer å bli overført av "livsstils"-bilder som er ment å selge kurs, ikke bygge selvhjulpen ekspertise.

Det kan virke litt mindre blendende enn hva guruer presenterer, men denne veien med engasjement og intelligent studie kan gi virkelig virkningsfulle gevinster på lang sikt.

❔ Vanlige spørsmål

trekant sm høyre
jeg skjønner traders på sosiale medier lever overdådige liv – er handel slik for alle?

Nei! Sosiale medier viser frem høydepunkter, ikke virkelighet. Selv om handel kan være lønnsomt, krever det dedikasjon og realistiske forventninger. Mest vellykket traders finner ikke raske rikdommer, men bygger rikdom jevnt og trutt over tid.

trekant sm høyre
Er alle betalte handelskurs svindel?

Ikke nødvendigvis, men tilnærm deg alltid disse programmene kritisk. Søk instruktører med verifiserbare merittlister, unngå "garantier" og prioriter de som fokuserer på å lære deg å trade uavhengig, i stedet for å gi uendelig trade signaler.

trekant sm høyre
Hva gjør egentlig "papirhandel" for meg?

Papirhandel er et kraftig verktøy som bruker falske penger for å simulere ekte trades. Den lar deg øve uten å risikere sparepengene dine, få erfaring med markedsdata og teste strategier under null økonomisk press.

trekant sm høyre
Jeg er ikke sikker på hvem jeg skal stole på på nettet lenger, hvem har pålitelig handelsinformasjon?

Finn samfunn der ærlighet oppmuntres fremfor skryt. Fora er flotte for diskusjon med både veteraner og nybegynnere. Oppsøk også nettsteder som fokuserer på dybdeutdanning, unngå de som selger hype eller "mirakel"-systemer.

trekant sm høyre
Vil jeg trenge flere lærere mens jeg lærer?

Mest sannsynlig, ja! Ingen enkelt mentor er perfekt for ethvert behov eller handelsstil. Etter hvert som du utvikler deg, kan du lære forskjellige verdifulle perspektiver fra forskjellige anerkjente kilder som alle bidrar til veksten din.

Forfatter: Arsam Javed
Arsam, en handelsekspert med over fire års erfaring, er kjent for sine innsiktsfulle finansmarkedsoppdateringer. Han kombinerer sin handelsekspertise med programmeringsferdigheter for å utvikle sine egne ekspertrådgivere, automatisere og forbedre strategiene sine.
Les mer av Arsam Javed
Arsam-Javed

Legg igjen en kommentar

Top 3 Brokers

Sist oppdatert: 14. april 2024

Exness

Rangerte 4.6 av 5
4.6 av 5 stjerner (18 stemmer)
markets.com-logo-ny

Markets.com

Rangerte 4.6 av 5
4.6 av 5 stjerner (9 stemmer)
81.3 % av detaljhandelen CFD kontoer taper penger

Vantage

Rangerte 4.6 av 5
4.6 av 5 stjerner (10 stemmer)
80 % av detaljhandelen CFD kontoer taper penger

Du vil kanskje også like

⭐ Hva synes du om denne artikkelen?

Fant du dette innlegget nyttig? Kommenter eller vurder hvis du har noe å si om denne artikkelen.

Filter

Vi sorterer etter høyeste rangering som standard. Hvis du vil se andre brokers enten velger du dem i rullegardinmenyen eller begrenser søket med flere filtre.
- glidebryter
0 - 100
Hva ser du etter?
Brokers
Regulering
Plattform
Innskudd / tilbaketrekking
Kontotype
Kontorsted
Broker Egenskaper